Het begint al in het land van herkomst van elke Kaldi koffieboon. De koffiebonen groeien in landen rondom de evenaar (de koffiegordel) en om het even uit welk land de boon komt, voor Kaldi nemen wij uitsluitend de bonen met de hoogste kwalificatie. Zo’n kwalificatie kan per land verschillen, maar het is er hoe dan ook één die erkend is door de International Coffee Organization (ICO). Hiermee is het dus sowieso een koffie van standaard hoge kwaliteit en je hebt keuze uit meer dan 20 verschillende koffiesoorten.
Waar je vroeger simpelweg een ‘koffie’ kreeg als je een koffie bestelde, kun je tegenwoordig de wereld aan verschillende koffiesoorten bestellen en zetten. Houd je van sterk, pittig, zoet, met of zonder schuim? Voor alle smaakvoorkeuren bestaat wel een koffie die bij je past! Een espresso voor wie gek is op de smaak van koffie. Een americano passend bij het genieten van simpele dingen in het leven. En de zoetige combinatie van melk en koffie biedt nóg meer manieren om ervan te genieten, met een verrassend effect voor je smaakpapillen.
De ontdekking van koffie wordt toegeschreven aan de geitenhoeder Kaldi uit Ethiopië. Kaldi ontdekte op een vroege morgen dat zijn kudde niet was teruggekeerd naar huis. Ongerust ging hij op zoek en na uren lopen trof hij zijn altijd zo rustige geiten springend en dansend aan. Kaldi zag dat zijn geiten aten van rode bessen. Hij nam deze mee naar een naburig klooster. De abt experimenteerde met deze bessen, hij droogde ze en maakte er een drankje van. Zo werd koffie ontdekt.